Fashion, Life

BOOK | Make My Dream Work

25 oktober 2017

Wanneer België’s eerste fashionblogger een boek schrijft dan is het niet meer logisch dat iedereen nieuwsgierig is. Hoge verwachtingen en de fangirl in mij waren dan ook super blij toen het boek eindelijk bij mij op de mat viel! De titel? Make My Dream Work. Want dromen verwezenlijken is ook (een beetje) werken. In deze blogpost neem ik je mee in de wondere wereld van Emma Gelaude en ik ben er vrij zeker van dat je op het einde van de post naar de boekhandel holt voor Emma’s Make My Dream Work!

Let’s be honest, tal van bloggers schreven de afgelopen maanden en jaren hun eigen boeken en ze waren niet allemaal top. Helaas zien ze er zowel qua layout als inhoud vaak hetzelfde uit en da’s jammer! Ik nam me dus voor om het boek van Emma kritisch door te nemen. Het eerste dat me opviel was hoe dik het wel niet was! De hardcover en de gouden letters op een zwart/witte achtergrond maken het het perfecte leesvoer voor op de salontafel te presenteren. Het boek belooft over het parcours van Emma te vertellen, de inzichten, de lessen en de echte verhalen over ondernemen, bloggen en inspireren. “Voor al wie vooruit wil in het leven en zijn dromen najaagt”

Let’s talk content

Het fijne aan het boek is dat het ‘real’ is, als in ‘Emma vertelt je niet enkel wat je wil horen’. Door het hele boek merk je hoe trots Emma is op wat ze heeft bereikt en dat is meer dan verdiend! Ze heeft er hard voor gewerkt! Meer dan eens merk ik dat ik niet altijd durf trots te zijn op wat ik ‘bereik’, maar eerlijk, je mag jezelf nu en dan best wel eens een schouderklopje geven.

Anders dan andere ‘blogboeken’ gaat Emma ook concreet in op zaken als ‘hoe een bussinessplan opstarten’, ‘hoe om te gaan met tegenslagen’, ‘Speaker tips’, ‘Storytelling met influencers, hoe pak je dat als merk?’… En dit allemaal in een originele, mooie vormgeving.

Alhoewel ze een ton informatie geeft in haar boek, is het ook duidelijk dat ze wil meegeven dat het in je eigen handen ligt. Zoek het op, onderneem,… Doe het gewoon!

Let’s get personal

Bloggen is voor mij altijd een hobby geweest, maar dan wel eentje waar ik heel veel tijd en passie steek. Met mijn nieuwe job, toneelrepetities en een social life verdwijnt die blog soms eens naar de achtergrond, maar helemaal weg uit mijn gedachten is ie nooit. Emma heeft het in haar boek over ‘harmonie‘. Het is een persoonlijke struggle om alles mooi te verdelen. Soms lukt het, soms niet. Emma geeft in haar boek mee hoe zij haar tijd indeelt volgens ‘my time’ en ‘real time’. Ik verklap nog niet hoe dat precies in elkaar zit, maar ’t is interessant voor slechte time-managers als mezelf. ;)

 

Sunday 👉 Reading day! Currently enjoying the beautiful book of the talented @emmagelaude 💕👌 #makemydreamwork #emmagelaude

Een bericht gedeeld door Marlies GMPB – Belgian Blogger (@marliesneerinck) op

More Emma? 

Momenteel kan je een stukje Emma in je kledingkast hangen als je gaat shoppen bij O’ren. Het Belgische merk tekende samen met Emma een supercoole ‘influencer’ collectie uit. Een ode aan de collectieve creativiteit!

Neem ook eens een kijkje op de website van Make My Dream Work of check gewoon Emma’s blog!

En nu naar de boekenhandel? (psst: je kan ‘m ook online bestellen)

Liefs,

M.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie