Brighton, Travel

Brighton: What to do?

22 augustus 2017

Brighton klinkt je waarschijnlijk niet direct bekend in de oren. Daar ga ik verandering in brengen want dit Engelse badplaatsje verdient je aandacht helemaal! In deze Brighton: what to do? neem ik je mee naar één van de leukste, levendigste en schattigste kusten van de UK. Op zoek naar de ultieme girls trip? I got you covered! Al moet je er de modemissers van de Britten wel even bijnemen…

Elk jaar gaan mijn vriendinnen en ik op zoek naar een leuke bestemming om enkele dagen te ontsnappen aan België. Dit jaar kozen we voor Brighton. Andere vriendinnen waren er al geweest en waren lovend teruggekomen. Daarnaast zorgde een klein Google rondje ervoor dat we wisten dat er een strand was, een prachtige pier, heel veel winkels en héél veel bars en uitgaansmogelijkheden. Perfect dus!

Hoe daar geraken? 

Wij kozen voor de Eurotunnel omdat we met twee auto’s waren en het best avontuurlijk vonden om zelf met de auto eens links te gaan rijden. Aangezien we ook nog even langs Londen wilden passeren en niet afhankelijk wilden zijn van treinen, was dit een goede optie. Voordelen zijn dat het vrij goedkoop is (je betaalt per auto, niet per persoon), je flexibel bent en dat je je hele koffer vol kan steken. Ideaal voor slechte inpakkers als mezelf.

Slapen?

Via VisitBrigton hadden we een leuk huisje gehuurd dichtbij het strand en het centrum. Een typisch klein rijhuisje met drie slaapkamers, een grote living en een goed uitgeruste keuken. Perfect om ’s avonds eerst te aperitieven en ’s morgens uitgebreid te ontbijten. Ons huisje noemde Margareth House. Zalig!

What to do? 

Shoppen

Brighton heeft alle grote (Engelse) ketens maar ook kleinere, schattige winkeltjes waar je heerlijk kunt shoppen. Het city centre heeft één hele grote shopping street en er is ook een aanpalend winkelcentrum met onder andere Topshop, Aldo en Zara. In de kleine straatjes vind je een breed aanbod aan vintage winkeltjes.

The beach & the pier

Als je fan bent van een zandstrand ben je er aan voor de moeite, want in Brighton bestond het strand uit keien. Wij vonden het alsnog even ideaal om even te zonnen en onze voeten in het water te dippen. Als je het zonnen beu bent, kun je even gaan kijken op de pier. Die deed me heel erg denken aan de typisch Amerikaanse boardwalks met een speelhal, heel veel eetstandjes en een kermis op het einde. Er is altijd heel erg veel volk en het is er ’s avonds erg mooi om de zon te zien ondergaan.

Cultuur

Brighton is een vrij oude stad en dat zie je terug in elk gebouw. Ik vond het heel erg mooi om rond te lopen en de statige, koloniale architectuur te ontdekken. Verder is het Aziatisch geïnspireerde ‘Royal Pavilion’ meer dan de moeite waard om te zien. Je waant je net in het paleis uit Aladdin! De tuin er om is ook een populaire bestemming om in het gras te zitten en van het zonnetje te genieten. Het is ook de perfecte locatie om te luisteren naar de talloze straatartiesten. De ene al wat beter dan de andere…

Wij bezochten ook het Cheese Fest dat toevallig dat weekend zijn tenten opzette in Brighton. Zoals de naam al doet vermoeden, was heet een feestje rond kaas. Het was een soort klein food festival maar dan alleen maar met kaas geïnspireerde gerechtjes: mac’n cheese, pizza met belachelijk veel kaas, cheesesticks, cheesecake,… Welja, you get the picture. Gooi daar wat prosecco, een zonnetje en chille muziek bij en je weet dat het een topmiddag was.

Ben jij al in Brighton geweest?

Groetjes,

Marlies

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie