Copenhagen, Travel

Copenhagen: City Guide

25 augustus 2017

Binnenkort een citytripje gepland richting de Deense hoofdstad? Good for you! Neem dan zeker even deze Copenhagen City Guide door en check mijn favoriete restaurantjes! Ik beloof je, je zal niet teleurgesteld zijn! ;)

Central station

Nood aan een prachtige setting voor die mooie Instagram foto? Het station van Kopenhagen is uitermate geschikt! Het is een oud, luxueus gebouw met een imposante centrale hal. De centrale hal dient trouwens ook meteen als markthal, want er zijn heel wat winkeltjes, een prachtige supermarkt en restaurantjes te vinden.

 Tivoli

De oudste achtbaan ter wereld? Check! Super gezellig park? Check! Leuke attracties? Check! Suikerspinnen? Dubbelcheck! Mocht de prijs je afschrikken (yes, ’t is niet goedkoop) bekijk dan even op de site of je enkel voor het park en de gezelligheid gaat of ook echt voor de attracties. Je betaalt namelijk je inkom en dan kan je opteren om een full pass extra bij te kopen (dus voor alle attracties) of per attractie te betalen. Wij namen een full pass en hebben het geld er echt wel uitgehaald. Side note: als je het park wilt verlaten, moet je een kleine fee extra betalen, om later terug te komen.

Freetown Christiania

Alhoewel je het echt niet mag missen, bereid je je beter voor op een beetje weirdness. Christiana is namelijk een zelfregulerend dorp binnen  Kopenhagen. Het is een zelfverklaarde semi-onafhankelijke enclave van ongeveer 850 inwoners. Zo hebben ze er bvb cannabis volledig gelegaliseerd. Je kan je wel voorstellen dat het schrikken is als je op het plaatselijke marktje kraampjes ziet waar ze hash, wiet en dergelijke verkopen. Ik voelde me er niet perse onveilig, maar ik zou er niet alleen willen rondlopen of ’s nachts een wandelingetje maken. Maar het is wel een goede eye-opener over mensen die op een manier leven die niet voldoet aan onze standaardvisie over een moderne samenleving. En die mensen zien er ook echt gelukkig uit en hebben in de meeste gevallen zelf bewust gekozen op die manier te leven. Who are we to judge? 

Nyhavn

I know, het is toeristisch. Maar je kan echt niet in Kopenhagen zijn geweest, zonder dit te hebben gezien. De kleurrijke huisjes zijn echt een feest voor je ogen! Wij besloten ook op boot-tour te gaan (de goedkoopste trouwens) en dat was ook echt geweldig leuk. Het is een afwisseling tussen al het stappen en je ziet de stad vanuit een heel ander perspectief. Vanuit de haven ben je trouwens ook erg dicht bij de Frederikskerk en Amaliënborg. Twee andere must-see’s!

Sostrene Grene

Dit is echt één van mijn favoriete winkels en mag je absoluut niet missen als je in Denemarken bent! Deze shop biedt een mix van stationary en kookspullen aan. De prijzen zijn erg laag en de kwaliteit is goed. Ik kocht er al geweldig veel cadeautjes! Zalig gewoon.
Neem alvast een kijkje op de website: www.sostrenegrene.com

Bolia

Een andere Deense winkel die je niet mag overslaan is Bolia. Ook al hebben we er nu zelf één in Gent, het is toch de moeite waard om even langs te gaan. Want de accessoires zijn té leuk en té mooi! Als ik een onbeperkt budget zou hebben om een huis te decoreren, dan zet ik al mijn geld op Bolia! :) Trouwens, als het op shoppen aankomt, verlaat de grote straten en zoek naar de steegjes met tal van schattige pop-ups en hipsterwinkels. ‘Kronprinsengade’ en de straten er om zijn een goede buurt om te starten! :)

Waarom ik de kleine zeemeermin hier niet echt heb vermeld? Wel, eerlijk gezegd is het niet zò de moeite waard. Ja, je moet het gezien hebben, maar dan vooral voor de horde toeristen die zich staan de verdrummen om een selfie met een mini-beeldje te maken (dat op zich ook niet het mooiste beeldje ooit is, maar shtt)

Liefs,

M.

 

PS: de meeste foto’s zijn met mijn iPhone getrokken en dus van iets mindere kwaliteit. Oops, sorry ;) 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Charlie 17/02/18 at 10:23

    Deze blogpost ga ik zeker kunnen gebruiken!

  • Geef een reactie