Copenhagen, Europe, Travel

EAT: 5 restaurants in Copenhagen!

8 augustus 2017

Hello! Ik ben net terug van Kopenhagen en het was er geweldig! Wat een prachtige stad vol mooie gebouwen, leuke mensen en super lekker eten! Ik heb nog heel veel te vertellen over Japan en dat komt er nog steeds aan, maar ik dacht dat het wel leuk zou zijn om een kleine afwisseling te hebben ;) Vandaag laat ik je dus watertanden door je voor te stellen aan de lekkerste restaurants van Kopenhagen. Opgelet: hier ga je héél veel honger van krijgen ;)

Ida

Onze allereerste culinaire stop in Kopenhagen was het beroemde Smörrebröd restaurant Ida, vernoemd naar de vrouw die de zaak openhoudt. Smörrebröd is een traditioneel Deens lunchgerecht dat doorgaans bestaat uit een beboterde snee roggebrood met een uitgebreid beleg van saus, kaas, vlees, vis, rauwkost en/of andere voedingsmiddelen. Ida heeft het gerecht tot hogere kunst verheven waardoor je op haar broodjes alles vindt van zalm tot avocado tot kaviaar en tartaar. Je kiest je gerechtjes vooraan aan de ‘counter’ waar je uitleg kunt vragen en dan zorgt het keukenteam dat alles vers gemaakt wordt. Hemels lekker en een echt must do!

restaurants copenhagen

Zeleste

Celeste was juist om de hoog van de iconische Nahaven. Je weet wel, het haventje met de pastelgekeurde huisjes. We konden op de overdekte binnenplaats zitten die super gezellig was aangekleed. Het vrouwelijk personeel droeg een soort van traditionele klederdracht met een kanten wit hemdje en daarboven een zwart kleed. Speciaal, maar wel heel mooi. Qua eten was het ook subliem. Ik at er de beste tartaar uit mijn hele leven. Een tartaar waar ik speciaal het vliegtuig naar Kopenhagen zou voor nemen! ;) Mijn vegetarisch hoofdgerecht vond ik iets minder, maar de gerechten van mijn medereizigers waren stuk voor stuk hemels.

restaurants copenhagen

Flottenheimer

Deze zaak is perfect voor brunch of lunch. Wij gingen van de lunch, maar we zagen net de laatste brunchborden voorbij passeren en het zag er echt heel erg goed uit! Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is dit een Spaans/Mexicaans geïnspireerd restaurant. Ik at een avocado toast met halloumi en chilimayo, de andere bestelden quesidillas, chili con carne en mexicaanse burgers. Het was een feest voor onze buiken en ogen! Enig minpuntje was dat de serveerster niet super vriendelijk was, maar het eten maakte alles goed.

copenhagen restaurants vakst

Väkst

Dit was een zaak die ik heel graag wou bezoeken. Al op voorhand had ik het restaurants aangeprezen zien worden dus ik was erg benieuwd. Qua interieur was het alleszins direct een voltreffer: midden in het restaurant stond een grote serre met allemaal hangplanten. Prachtig! Ook het eten bleek even origineel als de inrichting. Er waren smaken en combinaties die ik nog nooit had geproefd en ook de dressing was origineel. Wij namen de menu om ons te laten verrassen en waren allesbehalve teleurgesteld. Dus, ben je in Kopenhagen? Sla deze zeker niet over!

copenhagen restaurants street food hall

Kopenhagen Street Food Market

Na al die restaurants was het tijd voor wat ‘lossere’ eetgelegenheden. Op onze laatste dag bezochten we dus de food market van Kopenhagen. Een enorme populaire plek waar je echt op tijd moet zijn als je een plekje wilt veroveren. It’s booming! Locals komen er graag om de vele verschillende food caravans en standjes uit te proberen. Je vindt er alles, van Mexicaans tot Koreaans. Als je fan bent van hipster plaatsten bent en je vindt het niet erg met je handen te eten, dan is dit de plaats voor jou! Een leuke tip: iedereen gaat om iets en dan leg je alles in het midden van de tafel om te delen. Smullen!

 

Op voorhand had ik weinig van het eten verwacht omdat de meeste mensen die er al geweest waren niet bijster enthousiast waren. Anyway, zij zijn duidelijk op de verkeerde plaatsen geweest! Waar je wel rekening mee moet houden, zijn de prijzen. Denemarken is een duur land, vooral omdat ze daar meer verdienen dan wij. Daardoor is alles er ook duurder. Het valt vooral op bij alcohol, dus pas op met à volanté wijn te bestellen. Aan de andere kant, Gin&Tonic is daar lang niet zo populair als hier, waardoor het drankje daar vrij betaalbaar is. Al moet je geen tierlantijntjes verwachten, het is wat het is: gin en tonic. Tenslotte reserveer je ook best in de meeste restaurants, zeker de goede. Je bespaart je heel wat teleurstellingen. Want de restaurants zitten echt bomvol, zeker in het weekend!

Anyway, ik hoop dat ik jullie heb kunnen overtuigen van culinair Kopenhagen en wie weet wel wat tips heb kunnen geven voor als je er binnenkort heen trekt!

Liefs,

M.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie