Belgium, Events

EVENT | Cocktail Challenge + Recipe

10 maart 2017

Afgelopen zaterdag had ik een héél speciaal event op de planning staan. Ik mocht namelijk meedoen aan de Cocktail Challenge in Sofitel Brussels. De bedoeling was om een Spring cocktail te creëren en voor te stellen aan de jury van Sofitel. Spannend dus!

De cocktail challenge!

Eerlijk is eerlijk, ik was doodnerveus voor deze cocktail challenge! Ik maak wel eens een Gin-Tonic of een Frosé, maar een echte eigen cocktail was nieuw voor mij! Het was dus even zoeken naar de juiste hoeveelheden en die extra special touch. Tenslotte ging ik het opnemen tegen 5 andere bloggers die ook hun uiterste best zouden doen. Na een paar keer oefenen, was het dan zaterdag eindelijk for real! Ik nam plaats in BE, de Sofitel cocktailbar aan Place Jourdan. Eerst kregen we een cocktail van het BE-team geserveerd (alvast wat moed indrinken) en een korte uitleg met tips en tricks. Voor ik het wist, stond ik zelf achter de cocktailbar hoeveelheden af te meten en naar hartenlust te shaken. Mijn cocktail doopte ik ‘Pink Bows’, naar mijn blog (duh) en het mooie kleurtje van mijn drankje. En dan volgde onvermijdelijk het verdict…

The winner is…. Pink Bows! 

Woooow! Verrast! Blij! Trots! x 4561327!

Uit al die prachtige, lekkere cocktails werd mijn cocktail gekozen! Wow! En het leuke is, mijn creatie komt een maand lang op de kaart te staan van BE Café Marché Jourdan in het Sofitel in Brussel. Iedereen die nieuwsgierig is, kan ‘m dus gaan proeven! Hij wordt deze maand voorgesteld, maar ik geef jullie zeker op tijd nog de juiste data mee!

Recept ‘Pink Bows’

Nu ik mijn persoonlijke (blog)cocktail heb, wil ik hem uiteraard ook delen hier. Zo kunnen jullie ‘m misschien ook thuis eens maken. I promise: het is helemaal niet moeilijk.

Ingrediënten voor één glas:
 • Roze pompelmoezen (80ml)
 • Citroen (15ml)
 • honingsiroop (30ml) (hier kan je gerust te veel van maken)
  • Honing (60ml)
  • Water (60ml)
 • Verse rozemarijn (2 takjes)
 • Kruidige gin (60ml)
 • Zeezout
Aan de slag:
 1. Eerst gaan we de honingsiroop maken. Deze kan je trouwens enkele weken bewaren in de koelkast. Doe het water en de honing in een kookpot en verwarm zachtjes. Blijf roeren tot de honing en het water mooi vermengd zijn. Voilà, klaar!
 2. Pers de pompelmoes en de citroen en bewaar de sappen apart.
 3. Spoel de rozemarijn
 4. Neem je glazen en vul ze volledig met ijs. (dit ijs mag je er later weer uitdoen, dus voor je je cocktail inschenkt). Dit om je glas mooi fris te houden.
 5. Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker, doe er twee ijsblokjes bij, sluit goed af en shake voor een 20tal seconden.
 6. Haal de ijsblokken uit je glas
 7. Ga met de schil van een pompelmoes even over de rand van het glas
 8. Giet door een zeefje de cocktail in je glas
 9. Cheers!

cocktail challengecocktail challenge

Zelf aan de slag of gaan proeven in het Sofitel hotel? Laat me zeker weten wat je er van vond! En nog een dikke proficiat aan alle andere deelnemers: ik heb genoten van jullie super lekkere cocktails!

Liefs,

M.

Special shoutout naar mijn lieve vriendin Debora die de perfecte fotograaf was!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply onahealthyadventure 12/03/17 at 11:45

  Het was een gezellige namiddag! Leuk dat je cocktail al zo snel op de kaart komt.

 • Reply Karlien Vermeersch 13/03/17 at 21:27

  leuk zeg! heb je goed gedaan ;) proud!

  liefs
  Karlien

 • Reply On a Healthy Adventure - Koffieklets - maart 2017 - On a Healthy Adventure 01/04/17 at 16:08

  […] nam ik deel aan de ‘Bring the Spring Cocktail Challenge’. Het was Marlies die met haar Pink Bows een plaatsje op de cocktailkaart bemachtigde. Ik mag dan niet gewonnen hebben, het was wel een […]

 • Geef een reactie