Beauty Stuff, Tips & Tricks

How to remove glitter nail polish?

22 oktober 2013

On my nails: Essence glitter top coat & Essence Black Nail Polish

Het is een liefde-haat verhouding, glitter nagellak en ik. Aan de ene kant kan ik er niet aan weerstaan en ben ik voor ik het weet mijn nagels alweer aan het versieren met een nieuw potje glitternagellak. Aan de andere kant is het vreselijk om het er weer allemaal proper van te krijgen. Glitters hebben de irritante gewoonte om niet mee te komen met gewone dissolvant. Laatst kreeg ik van een lezeres de vraag of ik toevallig een goede manier wist om dit probleem op te lossen. En het moet gezegd, na jaren van glitters afkrabben, ben ik overgestapt naar iets minder ‘agressieve’ methodes.

TIP: gebruik altijd een basecoat! Het zal er voor zorgen dat de glitters makkelijker meekomen. En het is ook nog eens véél gezonder voor je nagels!

How to remove glitter nail polish?

Methode 1: aluminium folie

Deze methode werkt, maar ik vind hem nogal omslachtig en tijdrovend. Je hebt er wel helemaal niet veel voor nodig. Gewoon dissolvant, watjes en aluminiumfolie.

Drenk de watjes in de nagellak remover, plaats ze rond je nagels en doe er aluminiumfolie rond. Laat dit enkele minuten zo zitten. Na een 3 à 4 minuten kun je alles, al drukkend op de nagel, er van schuiven. Mocht er nog iets overschieten, neem een nieuw watje, drenk het in de dissolvant en kuis de restjes af.

Methode 2: olijfolie

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt! En is ook nog eens een heel goed verzorgingsbadje voor je nagels! 2 in 1!

Doe een beetje olijfolie in een potje en dip je nagels er in voor een 5-tal minuten. Wanneer je ze er uit haalt, kan je met watjes de glittertjes er makkelijk afhalen. De restjes haal je er af met gewone dissolvant.

Don’t: gebruik geen dip en clean -potjes (zoals in deze post) om glitters er af te krijgen. Je maakt de spons in het potje enkel maar kapot en de glitters gaan er niet makkelijk vanaf. En degene die er toch af zouden vallen, blijven in de spons zitten, waardoor je ze garantie de volgende keer weer op je vingers zitten hebt.

Ik hoop dat jullie er iets aan hebben!

Liefs,

M.

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Inez 22/10/13 at 13:58

  Handige tips! Soms wil ik gewoon geen glitternagellak opdoen omdat ik geen zin heb om hem er terug af te halen…

 • Reply Mademoiselle Sophistique 22/10/13 at 14:10

  oh dat olijf olie trucje kende ik nog niet! ga ik zeker eens proberen, want ik ben gek op glitter maar doe het bijna nooit aan omdat het zo’n gedoe is om er weer af te krijgen

 • Reply Natasja 22/10/13 at 15:55

  Ja, ik ben geen fan van de eerste methode dus ik vind het super fijn om een ‘gezonder’ alternatief te vinden voor mijn nagels. Dank je wel :D

 • Reply Beautytalk 22/10/13 at 17:40

  Handige tips.. ik draag graag glitternagellak, maar idd het is irritant om het eraf te halen! Dat van de olijfolie wist ik niet!
  Eefje

 • Reply charlotte 22/10/13 at 21:41

  oh deze post is zoooo handig ! normaal gezien krab ik ze eraf als ik in bad ga, als er niet zo veel meer opzit. handige tips, bedankt! :D
  xo Charlotte – aliceroxy

 • Reply Dress your life. 22/10/13 at 22:59

  Amai bedankt! Deze post komt nu eens echt geroepen, ik heb volgens mij zelfs dezelfde glitter nagellak :D
  Naomi, x

 • Reply Nina / Hermania 23/10/13 at 11:16

  Goede tips!

 • Reply Karlien - Polished Cats 23/10/13 at 18:52

  Goede tips!
  Dit lijkt mij wat handiger dan 5 minuten wrijven op elke nagel :D

  http://polishedcats.blogspot.be/

 • Reply Aurélie 26/10/13 at 18:43

  Komt goed van pas! Zal deze trukjes zeker nog kunnen gebruiken. Thanks! x

  http://lovelifelovefashion.be

 • Reply Kim 27/10/13 at 19:46

  Ik doe altijd methode 1, 2 kon ik nog niet – moet ik ook maar eens proberen

 • Reply Noor Clothes&Dreams 28/10/13 at 20:32

  Oh, supergoeie tip! Ik heb soms echt geen zin om glitternagellak op te doen, gewoon omdat ik weet dat ik zo ga prutsen om die er dan weer af te krijgen… Maar de olijfolietruck ga ik zeker onthouden, dank je om te delen! :D

  xo Noor
  clothesanddreams.blogspot.com

 • Geef een reactie