Fashion, Inspired By

ICON | Audrey Hepburn

12 mei 2015

Ik ben niet iemand die ‘fan’ is van bepaalde personen. Het hele gillende meisjes syndroom gaat mij compleet voorbij. Maar van sommige mensen word ik wel enorm geïnspireerd en hen bewonder ik op vele vlakken. Vandaag stel ik mijn all-time stijlicoon en inspiratiebron voor: Audrey Hepburn. Jullie kennen haar vast wel van haar films of van haar filantropisch werk. Ik kijk sowieso al erg graag naar oude Hollywood films, maar vanaf het moment dat ik Audrey Hepburn zag in My Fair Lady was ik verkocht! Daarna heb ik Breakfast At Tiffany’s een stuk of 10 keer gezien. Op mijn kamer hangt een groot doek van de bekende foto uit Breakfast At Tiffany’s, zoals je hieronder ziet, en ik heb ook een groot aantal (foto)boeken over dit icoon. Ik hou van haar prachtige kledingstijl en dat ze ondanks haar enorme klasse er steeds zo speels uitziet. Ik heb mijn favoriete foto’s voor jullie verzameld samen met een klein overzichtje van haar leven.

ah31

Wist je trouwens dat ze de Belgische nationaliteit had? In 1929 werd ze in Elsene geboren. Ze speelde zelfs mee  in een Nederlandse film. Eigenlijk wou Audrey Hepburn balletdanseres worden, maar toen dat niet lukte begon ze als model te werken. Uiteindelijk werd ze opgemerkt tijdens een opname en mocht ze op Broadway gaan spelen. Maar de echte doorbraak kwam er met Roman Holiday (nog zo’n geweldige film) waarvoor ze de Oscar voor Beste Actrice kreeg. Na haar jaren als actrice, wou Hepburn haar inzetten voor kinderen in de armste gebieden van de wereld. Dit lag haar nauw aan het hart omdat ze zelf een oorlogskind was. Ze werkte voor United Nations Children’s Fund en Unicef. In 1993 overleed ze tenslotte aan de gevolgen van darmkanker.

Doorheen haar verschillende films en in het gewone leven droeg Audrey Hepburn de meest geweldige jurken en outfits. Ook de legging en bijpassend topje van Funny Face is legendarisch. Daarnaast was ze ook gewoon geweldig mooi en wilden fotografen haar maar al te graag voor haar lens. Eén van mijn favoriete foto’s is de foto van de supermarkt waar ze met haar hertje ging shoppen.

momentos_historicos21 main.original 936full-roman-holiday-photo AHepburn04_V_18Nov11_rex_b_592x888 AHepburn10_V_18Nov11_rex_b_592x888 AudreyHeburn

Kortom, een getalenteerde, klassevolle vrouw met het hart op de juiste plaats. En laten we vooral niet vergeten dat ze Belgisch is! Toch iets om trots over te zijn. Als je de kans hebt, kijk dan zeker eens naar één van haar films. Ik weet zeker dat je haar geweldig zal vinden, net als de prachtige decors, filmvoering en kleren. Hebben jullie een ultiem stijlicoon of inspiratiebron?

Liefs,

M.

Photo credits: Getty Images

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kiss & Make-up 12/05/15 at 14:07

  De verpersoonlijking van klasse en stijl!

 • Reply Natasja 12/05/15 at 17:27

  Was ze Belgisch? Dat wist ik niet! Buitenom dat ze een mooie stijl heeft, was ze ook nog een erg interessant persoon :) Ik zie de link tussen jou en haar helemaal. Ik zou jouw kledingstijl dan ook omschrijven als vrouwelijk en classy ^^

 • Reply Leila 12/05/15 at 19:34

  Ik wil al een tijdje breakfast at tiffany’s zien.. maar het is er nog niet van gekomen :o. MAAR ik ben echt DOL op haar stijl… she was perfect. Ok mss moet ik het dan toch maar overwegen. X big kiss ! L.

 • Reply Karlien - Polished Cats 12/05/15 at 20:57

  ik vind haar echt geweldig
  toch iemand waar wij belgische vrouwen trots op mogen zijn ;)

  liefs
  Karlien

 • Reply Naomi in Wonderland 13/05/15 at 10:21

  Heb Audrey Hepburn altijd al geweldig gevonden, gewoon een super, klasse dame!

 • Reply Karen 14/05/15 at 10:14

  Misschien in Belgie geboren, maar ze kwam echt uit een Nederlandse (adelijke) familie: van Heemstra. Dat weet ik omdat ze ook opgroeide in de plaats waar ik groot ben gebracht: Arnhem. Daar staat ook een standbeeld voor haar, vlakbij de van Heemstralaan.
  Bijzondere vrouw, ik bewonder haar vooral voor alle goede dingen die ze gedaan heeft en haar mentaliteit. Ze heeft prachtige quotes op haar naam staan.

 • Reply Karen 14/05/15 at 10:20

  Overigens schiet het me ineens te binnen (ik heb haar biografie gelezen). Ze is in België geboren omdat haar vader diplomaat was in Brussel. Ze is dus echt geen Belgische, ze heeft altijd een Nederlands paspoort gehad. Niet dat dat er enorm toe doet, maar ik bedacht het opeens weer.

  • Reply Golden Mirrors & Pink Bows 15/05/15 at 17:31

   Hi Karen, je hebt gelijk maar aangezien ze in België is geboren, is ze toch ook een beetje ‘Belgisch’.
   Het is een geweldige vrouw! We mogen trots zijn dat ze van de ‘lage landen’ afkomstig was! Leuk dat er in Arnhem een standbeeld staat van haar trouwens, dat wist ik niet :)

  Geef een reactie