Asia, Japan, Travel

JAPAN Ι Yamazaki Distillery

25 juli 2017

Mijn vriend is erg fan van whisky, het was dan ook geen wonder dat hij de Japanse versie wel eens wou gaan proeven. Daarom trokken we voor een rondleiding en uitgebreide tasting naar Yamazaki Distillery. De laatste keer dat ik whisky proefde was bij Teeling in Dublin en toen goten ze het goedje in een lekkere cocktail voor niet-liefhebbers. Benieuwd of het me deze keer wel ging bevallen…

We hadden onze rondleiding geboekt in de ochtend (!) en kregen direct de waarschuwing dat de gids geen Engels sprak. Een audio guide dan maar! Terwijl we braafjes de groep Japanners volgden en onze audio guide tegen ons oor duwden, kregen we een heel mooi zicht op de brouwerij, die bovendien erg beveiligd is. Ook hadden we vrij veel bekijks, waardoor ik vermoed dat er niet zo vaak Europeanen deze tour deden. Net toen de whisky walmen me ietsje te veel werden, gingen we via een kleine wandeling door het park naar de tasting session. We kregen maar liefst 4 whiskeys voor ons, waarvan er eentje blijkbaar erg zeldzaam was. Omdat de uitleg alweer volledig in het Japans was, kregen we de powerpoint uitgeprint en geplastificeerd in het Engels naast ons. Handig! Na de eerste sip wist ik al dat het nooit mijn favo drankje gaat worden, maar ik kon er toch al wat meer verschillende smaaktoetsen uithalen. Bij whisky 4 was het tijd om een HighBall te maken, Japans favoriete vrouwendrankje. Een beetje zoals een gin-tonic hier. Er werd gedemonstreerd hoe we hem perfect moesten maken: veel ijs, whisky erbij en een flesje hoog kwalitatief spuitwater. Daarna nog eens rustig mengen et voilà. Safe to say, dat ik het bij gin-tonic hou ;)

Na de eerste tasting konden we ook nog eens de hele whisky-bibliotheek bekijken en proeven (voor een milde bijdrage). Uiteraard moest mijn vriend nog enkele zeldzame flessen proeven. Ik had na 4 glazen al genoeg gehad en het was nog niet eens lunch, ik hield het dus bij dat geweldig kwalitatief spuitwater :) Om even te bekomen, gingen we de whisky tempel bezoeken die bij het complex hoorde. Wat had je verwacht?

Alhoewel ik geen fan ben van het drankje, was het een interessant belevenis en heb ik veel plezier gehad. Een must-visit dus als je in de buurt bent.

Liefs,

M.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie