Asia, Travel

Japan | Packing!

2 juni 2017

Maandag zit ik alweer op het vliegtuig richting Azië! Ik ben super excited! Het is de tweede keer dat we Japan bezoeken, omdat we de eerste keer simpelweg té weinig tijd hadden om alles te zien. Maar zelfs nu staat ons to-do lijstje bomvol met interessante bestemmingen. Het worden dus drukke, maar zalige dagen. Ondertussen ben ik rustig beginnen inpakken voor de reis. Want wat moet er nu allemaal mee naar Japan? Ik maakte een klein ‘packing‘ overzichtje.

Belangrijk is om een lichte koffer mee te doen die toch groot genoeg is om al die leuke kleedjes te herbergen. Wij veranderen zo’n 4 keer van hotel tijdens onze trip en dat betekent: sleuren! Als je koffer té zwaar is, wordt dat al snel een hekel punt. En met die jetlag de eerste dagen kan je dat er even gewoon niet bijnemen. Ik ben fan van de American Tourister koffers die licht, groot en ook nog eens ongelooflijk kleurrijk zijn. En ook belangrijk: betaalbaar!

Tweede punt is een goed middeltje tegen insecten. Helaas zitten er in Azië heel wat meer muggen en andere stekende beestjes dan bij ons. Als je net als ik een lichte allergie heb voor die dingen, dan is een crème, spray,… niet overbodig. Morgen vind je mij dus bij de apotheker voor een lading anti-insecten middelen! En nu we het hebben over crèmes, een zonnemelk is ook geen overbodige luxe. Het mag er dan vrij bewolkt zijn, als de zon er is, is ze shining like crazy! Een extra leuk modeaccessoire is uiteraard een sjaaltje of een hoedje.

Een paraplu heb je in Japan overal standaard bij. Zoals je je portefeuille en gsm bijhebt, heeft een Japanner ook een paraplu mee. Er kan namelijk altijd wel een buitje uit de lucht vallen. Wij hadden twee jaar geleden een regenvest mee en dat vonden ze toch maar gek. Dit jaar houden we het dus op een paraplu. Alhoewel ik mijn doorzichtig regenvestje er misschien nog kan doorkrijgen als ‘Kawaii’.

Outfit 123

Fashion is in een stad als Tokio niet weg te denken. Er zijn meer winkels dan elders ter wereld, de mensen zijn geweldig goed gekleed en wijken als Shibuya broadcasten fashion shows op grote led-schermen. Je kan dus wel geloven dat die outfit er echt toe doet! Dat ene hippe zomerkleedje gaat dus echt wel mee! (en die andere 10 ook)

Ik heb alvast wat inspiratie opgezocht: elegant, schattig en lekker zomers waren de kernwoorden. Nu moet dat allemaal in mijn koffer geraken uiteraard ;)

Een Japan Rail Pass is ook een echte musthave. Met die pas kan je namelijk heel Japan doorkruisen met de snelste treinen die er zijn, de Shinkansen. Als je dacht dat de Eurostar snel was, think again! In vergelijking met de Shikansen treinen is de Eurostar een slak. Een goede investering dus als je het land wil rondtrekken. Op voorhand wat Yen meedoen, is ook geen slecht idee, alhoewel je daar heel vlot geld kunt afhalen. Vergeet alleen je kaart niet open te stellen voor Azië.

Iets dat je thuis ook beter niet vergeet is plugins voor de Japanse stopcontacten. Die zijn helaas ietsje anders daar. Schaf je dus op voorhand een exemplaar aan, want als Tokio niet je eerste bestemming is, dan wordt het moeilijk om de plaatselijke elektroshop uit te leggen wat je nu precies nodig hebt. Side notes: de Japanse elektrowinkels hebben een aanbod van stekkers tot in de duizendtallen en buiten Tokio spreken weinig tot geen mensen Engels. Met andere woorden: geen beginnen aan! Als we nu toch over elektro aan het praten zijn, een powerbank is ook geen overbodige luxe. Als je naar Japan gaat, wil je echt wel je Insta Stories updaten en belachelijk veel foto’s maken. Helaas trekt dat veel batterij, dus zal die powerbank een redder in nood zijn. Trust me! Een handig app om ook niet te vergeten is Google Translate. Ik denk dat de reden hiervoor vrij duidelijk is. De Japanse taal is, welja, onverstaanbaar voor de meeste Belgen.

Voor de rest kan je daar alles en meer kopen, heb je er weinig ziektes waar je bang voor moet zijn (buiten smog) en is alles super efficiënt geregeld. Enig detail waar je op moet letten: aardbevingen. Ze zijn daar dagelijkse kost, maar de eerste keer dat je ’t meemaakt, schrik je. Ik spreek uit ervaring. Nog tips nodig voor Japan? Lees mijn vorige Japan posts of stuur gewoon een mailtje met je vraag!

Tot binnen enkele weken!

Liefs,

M.

 

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie