Asia, Japan, Travel

JAPAN | SAKURAJIMA

18 juli 2017

Onze Japan reis speelde zich dit jaar iets meer af in de natuur dan in drukke steden, maar dat had je misschien wel al gemerkt. Eén van de hoogtepunten van de reis was Sakurajima, een eiland met een actieve, bijna dagelijks uitbarstende vulkaan. Het bezoeken van dit eiland was dus niet geheel zonder risico…

Ik zal je direct al geruststellen, de (bijna) dagelijkse uitbarstingen veroorzaken meestal gewoon een stofregen, die volstrekt ongevaarlijk is. Toch wordt je er gewezen op vluchtroutes, schuilhutjes en meer, voor het geval het toch eens serieus prijs zou zijn. Ik was er niet helemaal gerust in, maar gelukkig hielp het prachtige eiland wel om helemaal tot rust te komen. Om onverklaarbare redenen (kuch kuch) waren er bijna geen mensen te zien, waardoor we ons even op een onbewoond eiland waanden. We hadden onze eigen lunch mee waardoor we ons op een prachtig plekje konden neervlijen en met zicht op zee konden eten. Daarna maakten we een wandeling rond het eiland. Om te bekomen, besloten we onze voeten een zalig badje te geven in een stroom van vulkaanwater die iedereen daar mag gebruiken. Zalig was dat! In het kleine museum van het eiland leerden we dat de vulkaan twee dagen er voor al was uitgebarsten en dat de kans klein was dat het vandaag ging gebeuren. Ik blij, mijn vriend iets minder. Hij wou het echt eens meegemaakt hebben. De teleurstelling was nog groter toen hij ’s avonds hoorde dat de berg een uur na ons vertrek blijkbaar toch nog was uitgebarsten. Tja :)

Anyway, het was een super leuk tripje. Als je er zelf in de buurt bent, kan je de (spotgoedkope) overzetboot nemen in Kagoshima die ongeveer elk halfuur uitgaat. Ideaal voor een korte dagtrip vanuit Fukuoka dus.

Liefs,

M.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply wannderful 24/07/17 at 23:25

    WoW! Lijkt me toch wel spannend! Leuk om Japan zo wat beter te leren kennen!

  • Geef een reactie