Asia, Japan, Travel

JAPAN What to do in Kanazawa?

19 september 2017

In mijn vorige outfitpost vertelde ik jullie al over de prachtige Japanse tuin in Kanazawa. Maar er is meer te doen in deze Japanse stad dan rond kuieren in een perfect aangelegd stukje groen! Vandaag neem ik je dus even terug mee naar onze Kanazawa dag uitstap en vertel ik jullie over waarom de lange treinrit de moeite waard is en wat je er zeker niet mag overslaan!

Museum van moderne kunst

Met een werk van Jan Fabre op het dak en een indrukwekkende collectie binnenin mag je dit museum niet skippen. Zelfs zij die niet zo’n fan van musea zijn, vinden het hier fijn vertoeven dankzij de interactieve en out-of-the-box kunstwerken. Hoogtepunt is uiteraard het zwembad (‘The Pool’) van Leandro Erlich. Als je er vanaf boven naar kijkt, zie je precies een gewoon zwembad gevuld met water, tot er ineens mensen beneden in wandelen. Je kan dus ook zelf deel worden van het kunstwerk en binnenin het zwembad lopen, met een golvend stukje water boven je hoofd. Bevreemdend, maar super cool! Nog eentje dat je niet mag overslaan is het verborgen toilet. Het ziet er uit als een gewoon toilet maar eens binnen blijkt het een kunstwerk. Wees gerust, je kan er nog steeds gewoon naar het toilet, maar wat het precies is, moet je zelf uitzoeken ;)

Kenrokuen Garden

Zoals in mijn vorige post vermeld, zijn de tuinen van Kanazawa prachtig! Je hebt er ook een prachtig oud herenhuis (Seisonkaku Villa) maar dat konden we wegens tijdgebrek niet bezoeken. Wel liepen we langs de oudste fontein van Japan (die natuurlijk zou opspuiten) en bezochten we een traditioneel theehuis. Prachtig!

Nagamashi, the former Samurai district

Als je houdt van de oude Japanse cultuur, mag je dit district niet overslaan. Je kan er vroegere residenties bezichtigen van bekende samurai krijgers die er vroeger woonden. Het is er gezellig wandelen en de architectuur is erg uniek. Ik was waarschijnlijk zo onder de indruk dat ik ben vergeten foto’s maken (oeps).

Kanazawa castle

Japanse kastelen zijn -naar mijn ervaring- vooral mooi langs de buitenkant. Binnenin valt er bitter weinig te bezichtigen en zijn de kamers meestal leeg. Je hoeft hier dus geen duur ticketje te kopen om naar binnen te gaan. Loop liever eens langs het gigantische kasteel en leer wat bij over waar de verschillende delen voor werden gebruikt. Als je trouwens langs de achterkant terug naar het station loopt, kom je voorbij een super schattige mini-tuin.

Omicho Market

Als je houdt van drukke, Aziatische markten dan moet je hier zijn. Verse vis of vlees, speciale saké, fruit waarvan je het bestaan niet kende,… Het is een heuse ontdekkingsreis al moet je wel bestand zijn tegen de soms ‘speciale’ geur! Wij gingen naar het einde van de dag en toen was het stukken rustiger. Niet zo’n fan? Aan de overkant vind je de moderne warenhuizen met de nieuwste mode.

Als je je dag nog niet hebt omgekregen, kun je ook het Geisha district (Higashi Chaya) bezoeken, waar het veel rustiger is dan in Kyoto en Tokyo. Er is ook een ninja tempel (die wij niet hebben bezocht) en een prachtige tempel (Oyama Shrine), ooit gebouwd voor een locale landheer. Bij die laatste tempel vind je ook een leuk stenen paadje over de rivier. Ideaal om even af te koelen. Een gebouw die je waarschijnlijk niet zal overslaan is het station (de trein is het makkelijkste transportmiddel in Japan) waar je een super grote houten boog aan de ingang zal zien. Super indrukwekkend!

Staat Japan al op jouw bucket list?

Liefs,
M.

You Might Also Like

No Comments

Geef een reactie