Life, Personal

LIFE – Love Yourself

25 april 2018

Self love. Jezelf graag zien. Het is en blijft een moeilijk beestje. Zeker in een wereld zo gefocust op perfectie. Zeker in de wereld waar ik zo gek op ben. Beauty, fashion,… het draait vaak om het perfecte plaatje. De populairste Instagrammers hebben hagelwitte, rechte tanden, een zongebruind, slank lijf en golvend ‘beach waves’ haar. En oh ja, soms zou ik ook wel eens een gebruind vel willen en mooie, natuurlijke krullen in mijn haar, maar zonder een zelfbruiner of een goede kapper gaat ’t niet gebeuren. Maar hou ik daarom minder van mezelf? Bijlange niet!

Goed, vanwaar deze post? Marie Jo, het Belgische lingeriemerk contacteerde me omtrent hun campagne #everydayheroines. Buiten het feit dat ik graag Belgische merken steun, stond ik ook volledig achter hun idee van ‘de vrouw’: sterk, passioneel, gedreven, onafhankelijk. Girlpower dus! Ik was direct mee met hun verhaal en voelde me vereerd dat ik blijkbaar bij hun merk pas. Dus waarom had ik twijfels? Ben ik dan niet sterk, passioneel, onafhankelijk? Ja, soms. En soms ook niet. En dus koos ik voor deze post niet voor een verzameling van foto’s in lingerie -want dat voelde niet juist – maar voor één foto, eentje waarop ik mezelf mooi voel. Eentje waarop ik de kenmerken van hierboven in kan herkennen. Eentje van een #everydayheroine ;)

Ik schaam me zeker niet om mijn lichaam. Ik ben er (soms) zelf best trots op. Het heeft me door heel wat blije, mooie, leuke, spannende, maar ook pijnlijke momenten gesleurd. Ik mag nog steeds zonder schuldgevoel een pak frieten op, ik hoef geen gekke diëten te proberen of intensief te sporten. Ik ben geweldig blij met mijn haren, met mijn wenkbrauwen (haha, echt waar) en mijn lengte. In de zomer loop ik rond in mijn bikini op het strand en daar denk ik weinig tot niet bij na. Maar soms heb je van die baaldagen. Van die dagen waarbij je in de spiegel kijkt en geen enkele mascara of concealer helpt. Van die dagen dat je de juiste outfit niet vindt of van die dagen dat je minder mooi op een foto staat. It happens. En, guess what, het gaat weer voorbij.

Ik geloof er heel erg in dat als je je mooi voelt, je het ook bent. Ieder op zijn manier. Er bestaat geen schoonheidsideaal. Er zijn er miljoenen, wat zeg ik, miljarden. En ieder is er eentje op zichzelf. Dus neem die baaldag er bij. Zet je lievelingsmuziek op. Shake it off. Draag iets waar je je goed in voelt. Voor sommige is dat een mooie beha, voor andere een sjaaltje in hun haar of een paar killer heels. Als het maar werkt voor jou!

En ’t belangrijkste? Love yourself! :)

M.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Eline Van Dingenen 30/04/18 at 15:34

    Waw meid, super mooie blogpost! En je hebt nog eens helemaal gelijk ook! Girlpower!

  • Geef een reactie