Life, London, Travel

LONDON The Yummy Places

16 februari 2018

Ik weet het, ik weet het, ik ben niet de beste blogger geweest, maar mijn leven is de laatste zo druk (maar zo leuk) dat ik amper toekwam aan het afwerken van blogposts. Let op, ik heb hier nog tientallen begonnen concepten staan en leuke ideetjes in overvloed maar er komt altijd wel iets tussen. Dus bij deze wil ik mezelf streng toespreken: “finish what you started!”. En hoppa, een blogpost! Een interessante daarenboven als je binnenkort naar Londen, mijn favoriete stad ter wereld, trekt. Ik heb namelijk enkele geweldige restaurantjes, bars én zelfs een high tea plekje gevonden! Let’s go!

Winemakersclub

Verborgen in een oud metrostation vind je de Winemakersclub waar je –no shit Sherlock– wijn kunt drinken! Het decor is een samenraapsel van antiekwinkels en tweedehandszaken en staat vol met kaarsen. Zo kan je bvb ook gewoon aan/op de buffetpiano wijn drinken. Er is ook super veel keuze uit verschillende wijnen dus wijnliefhebbers zullen hier niet teleurgesteld buiten komen.

Adres: 41a Farringdon St, London

CUB

Fine dining paired with cocktails. Moet ik nog meer zeggen? Ergens in een mini-hopster-restaurantje in dé wijk van het moment Shoreditch vind je CUB. Vriendelijk en hip personeel, eten om duimen en vingers bij af te likken, cocktails die à la minute gemaakt worden en perfect bij ’t gerechtje passen. En dat alles voor 55 pond? Yes yes yes!

Adres: 153 Hoxton St, London

Senor Ceviche

Ik ben al lichtelijk aan het oefenen om in Peru sferen te komen. Sinds mijn zus een jaar naar het verre Zuid-Amerika is verkast en wij haar uiteraard maar al te graag eens gaan bezoeken, werd het tijd om ook de keuken te ontdekken. Ceviche dus. En waar dan beter gaan dan bij Senor Ceviche? Deze keten in Londen is meer dan de moeite waard om te bezoeken. Al is enkel al om de Pisco Sours (ik weet het, alweer cocktails), om de Zuid-Amerikaanse muziek als de gezellige sfeer die in het overvolle restaurant hangt. Gelukkig is daarnaast ook het eten meer dan in orde. Ze werken met een soort sharing tapas systeem. Je kiest wat kleine gerechtjes uit, die worden in ’t midden van de tafel gezet en iedereen neemt gewoon een stukje. Just how I like it :)

Adres: Kingly St, Soho, London OR 18 Charlotte St, Fitzrovia, London

Dandelyan

Verkozen als beste cocktailbar in de wereld, is dit geen nobele onbekende. Ik was dus heel heel heel blij toen ik eindelijk eens op officiële high tea mocht bij hen (deel van het verrassingsuitje van de boyfriend). Overdag zijn ze dus een high tea bar en ’s avonds een cocktailbar (de beste blijkbaar). Maar ’t zou natuurlijk niet Dandelyan zijn als ze ook bij de high tea geen cocktails zouden serveren, dus inderdaad (alweer) bij onze pot thee kregen we ook nog enkele geweldige en super lekkere cocktails voorgeschoteld.

Adres: 20 Upper Ground, South Bank, London

Opium

Omdat we nog niet genoeg cocktails hadden gehad (hum hum), trokken we in ChinaTown naar Opium. Alweer een super cool concept (iedereen vindt dat blijkbaar want we hebben lang moeten aanschuiven, reserveren is dus best handig) waarbij je je cocktail aan de hand van je Chinese Sterrenbeeld kunt kiezen. Ik ben een geit (van sterrenbeeld) dus ik kreeg mijn cocktail in een glas in de vorm van een geit. Hilarisch. En lekker. Must do!

Adres: The Jade Door, 15-16 Gerrard St, London

London Restaurant Shoryu

Shoryu Ramen

Om ons weekend op een ietwat gezondere manier af te sluiten, gingen we lunchen bij de ramenketen Shoryu. We zijn nogal zot van ramen, dus voor ons alweer een aanradertje. Het zat er trouwens ook vol met Aziaten, wat een goed teken is, aangezien zij echt wel een goede van een slechte ramen kunnen onderscheiden. Daarbij is het ook een budgetvriendelijke optie, wat voor ons welkom was na zo’n weekend cocktails zuipen drinken.

Adres: even googlen, je hebt er plenty in Londen ;)

Tip voor Londen: OpenTable! Dit super makkelijke online reserveringssysteem voor restaurants en bars is een absolute openbaring voor menig food liefhebber. Je kan filters aanzetten naar je voorkeur en dan kan je per restaurant bekijken of er plaats is en wanneer.  Bovendien ontdek je zo ook nog altijd eens iets nieuws. Simpel!

Anyway, het was een super tof en culinair goed gevuld weekend. Uiteraard bezochten we ook enkele trekpleisters, maar de focus lag toch echt wel op eten en drinken deze keer. Iets waar Londen meer dan genoeg aanbod aan heeft. Wat zijn jouw favo’s in Londen? Let me know!

Liefs,
M.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply margotsrugzak 16/02/18 at 23:16

    Wow! Leuke post met veel keuze uit plaatsen waar je cocktails kan drinken 😂 Leuk dat jullie ook de zuid-amerikaanse tour zijn opgegaan! Hopelijk heeft de ceviche en pisco sour gesmaakt!

  • Geef een reactie