Beauty Stuff, Fashion, Personal

My favorite (Belgium) bloggers

10 september 2014

Het werd maar eens tijd dat ik wat blogliefde deel hier. Want nee, ik ben helemaal niet alleen in de blogosphere! We zijn zelfs met hééééééééél erg veel, wij bloggers. En dankzij mijn blog heb ik veel van die geweldig inspirerende bloggers leren kennen. Enkele daarvan zijn zelf echte cocktail-buddies geworden. De blogosphere in de categorieën fashion en beauty bestaat uit heel erg veel meisjes en heel wat minder jongens (die moeten echt wel hun mannetje weten te staan) die vanuit een passie voor schrijven, fotografie of een bepaald topic hun verhaal met het wereldwijde web willen delen. Jammer genoeg startten ook veel meisjes/jongens vanuit de verkeerde motieven met een blog (lees: free goodies) en dat zorgt voor een ondoordringbaar kluwen aan blogs. Me to the rescue: ik stel jullie voor aan enkele van mijn favoriete Belgische bloggers. Sommige zijn er al van in het prille begin bij, andere zijn nog wat groen achter de oren, maar allemaal hebben ze een onmiskenbaar talent: bloggen! Bij deze dus mijn ‘Belgium Bloggers List’!

Ondertussen maakte ik al een update van deze lijst! Check ‘m hier!

Belgian Beauty Bloggers:

Ik kan en wil nog heel wat bijleren over beauty en daarvoor vertrouw ik altijd op onderstaande dames die tips, tricks, reviews en DIY’s online zetten, om me hélemaal up to date te houden over foundations, lippenstiften, mascara’s en meer.

1. Mademoiselle Sophistiqué

Sophie schrijft goed! Ze is grappig, vindingrijk, heeft een gezonde portie zelfrelativering en weet bovenal belachelijk veel over beauty! Verwacht je dus aan goed onderbouwde reviews en heel wat musthaves op beauty-vlak! Al kan haar Balenciaga mij ook wel bekoren!

sophie

2. Inezzed

Inez kan als de beste met eyeliner omgaan. En daar ben ik stiekem jaloers op want die winged eyeliner heb ik dus nog steeds niet volledig onder de knie. Daarnaast zijn haar make-up looks de perfectie inspiratie! Ook altijd leuk is om het overzicht van haar maand te lezen!

inez

3. Eyes Painted Black

Buiten beauty kan je hier ook super lekkere receptjes vinden en sociale thema’s! Een blog waar je blijft lezen dus. Natasja is even op blogbreak, maar ze heeft me beloofd: she’ll be back! Ik zit alvast ongeduldig te wachten!

Naamloos

Belgian Fashion Bloggers:

Mijn inspiratie komt heus niet zomaar aanvliegen, ik doe juist heel wat inspiratie op door andere bloggers te volgen. Soms ontdek je super leuke combinaties waar je zelf niet zou zijn opgekomen of brengt een bepaalde outfit je op gehele nieuwe ideeën! En België heeft heel wat uiteenlopende inspirerende fashion bloggers. Mijn daily reads:

1. Love Life, Love Fashion

Aurélie is eigenlijk nog een beetje new on the blog (first class taalmopje) maar haar outfits en foto’s zijn worldclass! Ik hou van haar stijl, die er altijd zo ongekunsteld uit ziet. Ze doet ook geweldige nail-art DIY’s, die ik altijd direct wil uitproberen. Helaas raak ik nog niet op het niveau van Aurélie, maar I’m getting there!

lovelife

2. The Ginger Diaries

Dromerige foto’s, dromerige outfits. Ik ben dol op de girly stijl van Nikki. Maar al te graag zou ik eens in haar kast vol kleedjes duiken, want er zitten geweldige pareltjes tussen! Daarnaast schrijft ze er ook altijd een heel erg mooi stukje tekst bij, dat je direct meetrekt in Nikki’s wereld.

nikki

3. Archistas

Fashion meets architecture, overgoten met fotografie-skills waar menig professioneel fotograaf jaloers op zou zijn, dat is Archistas.  En nu vergeet ik nog te vermelden dat ze ook geweldige reis-reportages doet. Droom dus heerlijk weg bij de verre bestemmingen en de prachtige foto’s die Maya ons voorschotelt. Oh en haar Instagram is ook echt de moeite!

archistas

En dit is nog maar het topje van de ijsberg! Ik heb nog zóveel blogs die ik graag lees, zoals Polished Cats, Window On My Wardrobe, Curls & Bags, Bien Sucré, Dress Your Life, The Blonde Butterflies, Second Agenda, Beautytalk… En mijn favo boy-blogger: Start To Fashion! Check ook die dus zeker! En er zijn er waarschijnlijk nog heel veel die ik hier vergeet te vernoemen of die ik geeneens ontdekt heb, dus laat gerust je eigen link achter!

Welke blogs volgen jullie?

Liefs,

M.

Credits: headers are owned by the blogs I mentioned, cover picture: image owned by GlamSlamBlog

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply Inez 11/09/14 at 14:40

  Superlief, bedankt voor de mention! <3

 • Reply Jana 11/09/14 at 16:46

  Ik ken enkel de blogs van Sophie en Inez, ik ga snel de andere ook eens bekijken.

 • Reply nathalie 11/09/14 at 23:26

  Dankjewel voor de vermelding!

 • Reply Annelies 12/09/14 at 15:24

  Er zijn inderdaad zoveel goede Belgische blogs online! Ik ken de meeste wel die je hier vernoemt en zij zijn allemaal erg goed! Liefs

 • Reply Mademoiselle Sophistiqué 13/09/14 at 17:53

  ah wat ontzettend lief marlies! ik voel me heel vereerd (en miss balenciaga ook)

 • Reply Kim / Vintage & Beauty 13/09/14 at 18:39

  Wat een leuke blogs allemaal zeg! En ook leuk dat je erbij zet wat je er precies zo leuk aan vindt. De eerste blog kende ik al, de rest zag ik net voor het eerst.

  Bedankt voor de tips!

  Liefs,
  Kim

 • Reply Tineke 13/09/14 at 19:18

  Wat een leuk artikel, ik ken heel veel nog niet dus ga ze allemaal even bekijken!
  Liefs

 • Reply Natasja 13/09/14 at 19:28

  super leuk! dank je wel voor de mention :) en vanaf maandag ben ik weer helemaal back to business (or err… blogging) ^^

 • Reply Caro Lorraine 13/09/14 at 21:25

  Met een Belg als vriendje is het leuk om ook wat belgische blogs te ontdekken!
  Ik blog zelf ook op http://www.carolorraine.com
  Leuk als jullie een kijkje nemen natuurlijk!

 • Reply isabel 13/09/14 at 21:28

  Aaah hele leuke bloggers! Vind je nederlandse bloggers ook leuk? Hihi neem snel een kijkje op mijn fashion blog.

  http://trendysabel.blogspot.nl

 • Reply Natasja 13/09/14 at 23:28

  Leuk! Neem ook eens een kijkje op http://www.beautyflamenatasja.nl

 • Reply Siggie Iggie 14/09/14 at 11:26

  Hoi, wat een leuke blogs. Misschien vind je het ook leuk om m’n blog eens te lezen. deze gaat over voeding, gevoelens en heerlijke recepten. http://zijeetook.wordpress.com

 • Reply Lyana Van Mingeroet 14/09/14 at 16:47

  Ik kijk ook uit naar EPB’s terugkeer! :D

 • Reply Birte 14/09/14 at 19:08

  Op Archistas na volg ik al jouw favoriete blogs ook. Goeie smaak!

 • Reply dresses and daisies 16/09/14 at 14:12

  Enkele van deze prachtige meisjes heb ik al ontmoet. Chillebille! Ik ben zelf ook een beautyblogster => http://www.dressesanddaisies.be

 • Reply Aurélie - lovelifelovefashion 27/09/14 at 20:31

  Oooh wat leuk zeg!! Super lief! You just made my day :D

  x Aurélie

 • Geef een reactie