Fashion, Inspired By

NYFW | My Favorite Streetstyles

20 september 2016

September is historisch gezien één van de belangrijkste fashion periodes van het jaar. Niet alleen houden de grote modesteden fashion week, er is ook het September issue van onder andere Vogue, er zijn opvallend meer evenementen en feestjes rond nieuwe lanceringen, samenwerkingen,… én vaak worden ook de beste modegerelateerde reclamecampagnes los gelaten. Genoeg dus om september een inspirerende maand te noemen. En met de grote shift naar het ‘see now, buy now’ tijdperk, waren alle ogen van de modegarde gericht op wat er ging gebeuren in deze maand. En laat ons nu al zeggen dat de shift niet zo wereldschokkend was als gedacht, toch? Traditioneel begint het allemaal met NYFW of New York Fashion Week. Ik doe niet liever dan het internet afstruinen naar prachtige outfits op en naast de catwalk en deze september was dat niet anders. Alhoewel ik de streetstyle van NYFW ietsje minder inspirerend vond dan andere jaren (misschien door de verzengende hitte?), was er meer dan genoeg moois te zien en heb ik toch mijn favorieten er uit gepikt. Kijk je even mee?

Opvallende aanwezige was de plisérok. Ik heb er mij eentje aangeschaft begin september en nu heb ik een overload aan ideeën om hem te dragen. Can’t wait! Iets anders waar ik ook echt als een blok ben voor gevallen zijn de fluwelen jasjes! Ik vertelde jullie al over de velvet trend maar het was de eerste keer dat we ‘m ook zoveel op straat zagen. Ook de bomberjacket was ui-te-raard aanwezig en daar kan ik enkel maar blij mee zijn. Ik investeer komend seizoen alvast in een prachtige vest of mantel.

Andere trends die me opvielen waren een kleine terugkeer naar de seventies en een soort van mix tussen bohemien en baroque. Ik zou deze outfits zo meteen in mijn kast hangen. Ik heb alvast een iets bravere versie van een baroque hemdje. Yay!

Kijken jullie naar fashion week om inspiratie op te doen? En hebben jullie een persoonlijke favoriet?

Liefs,

M.

Photocredits: Getty Images & Image Tree

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply jolienvs 20/09/16 at 09:57

  Oh leuk! Vooral de vijfde outfit en de voorlaatste met het shortje vind ik top!

 • Reply Karlien - Polished Cats 20/09/16 at 18:03

  prachtige outfits allemaal
  I want them all hanging in my closet, please :p

  liefs
  Karlien

 • Reply naomiinwonderland 21/09/16 at 09:35

  Heel erg leuke looks! Beetje cliché eigenlijk maar op dit moment haal ik heel veel inspiratie van Kendall Jenner. Ik vind haar stijl erg casual chic en desondanks dat ze veel designer kleding draagt, draagt ze ook betaalbare stukken (zoals van Zara enzovoort) of kan je dingen gemakkelijk vervangen met een “goedkopere” variant!

 • Reply Kiss & Make-up 21/09/16 at 12:46

  Als ik dit zie voel ik me zo gewoontjes in mijn outfits eh, haha :-) Mooie looks!

 • Reply Herlinde 21/09/16 at 20:37

  Nice post! Waar is de tijd dat ik op NYFW rondliep, alweer 7 jaar geleden… #nostalgie

 • Reply Herlinde 27/09/16 at 10:01

  Super leuke post! :-)

 • Geef een reactie