Beauty Stuff, Reviews

Review | Primark False Nails

16 februari 2015

Primark Fashion Nails

Ik heb altijd een afkeer gehad ten opzicht van valse nagels maar toen ik de falsies van Primark zag, was ik volledig verkocht. Het zijn schattige nail art designs, ze zijn niet te lang zodat het nog altijd makkelijk typen is, ze bladeren niet af, ze zijn goedkoop maar zien er niet goedkoop uit en je hebt énorm véél keuze. Aangezien ik erg graag nail-art zie maar er gewoon héél erg slecht in ben, is dit zowat heaven on earth. Ik heb ondertussen een vrij ruime collectie valse nagels met pinguïns, matroesjka’s, uiltjes, streepjes, bolletjes, snorretjes,… Well, you get the picture. Als je bedenkt dat je 1.5 euro betaald voor 24 nagels dan bespaar je toch wel wat tripjes naar een duur nagelsalon. Daarbij is het -als alles goed gaat- as easy as on two three: je doet wat lijm op je nagels, je plakt er de juist maat valse nagel op, je drukt er 15 seconden op en hoppa: perfecte nagels!

Primark False Nails Primark False Nails Primark False Nails Primark False Nails

Klein detail: je moet toch over een beetje handigheid beschikken want je werkt met secondenlijm. Eén druppeltje is genoeg om je duim en wijsvinger muurvast aan elkaar te plakken. Been there, done that. Een tijltje met héél erg warm water is het enige dat dan nog redding brengt. Maar goed, als je er van uitgaat dat je zonder morsen de lijm op de nagel krijgt en daar net genoeg voor gebruikt zodat de lijm niet vanonder de valse nagel komt, dan is het dus a piece of cake.

Ander klein detail: je kan elke nagel maar één keer gebruiken. De prijs zegt misschien genoeg: die zijn geen valse nagels die je de rest van je leven zal bijhouden. Meestal gebeurt het tijdens het dragen (zo rond dag 3 à 4) dat ik ergens tegen bots en de nagel een beetje scheurt. Niet getreurd, met een nagelschaartje knip ik gewoon dat bovenste stukje er van en dan zijn mijn valse nagels gewoon wat korter. Maar dat is wel het begin van het einde, want aangezien je er in geknipt hebt, zijn ze heel vatbaar voor scheurtjes, waardoor het op dag 5 à 6 echt wel tijd wordt om ze eraf te halen (qua hygiënische overwegingen misschien ook wel goed). Er van halen, gaat vrij makkelijk. Een teiltje warm water en weken maar. De lijm komt vrij snel los van je echte nagels maar blijft wel plakken aan de valse. De valse nagels zijn niet meer geschikt om te hergebruiken, maar hé voor 1.50 euro heb je een volledig nieuwe set van Primark False Nails, dus who cares! 

Liefs,

M.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sarah 16/02/15 at 11:21

  Ah die pinguïns zijn super schattig! Ik vind de nagels er mooi uit zien voor zo’n kleine prijs! Haha, ik ben juist niet echt handig hierin, ik heb ook meerdere keren vingers aan elkaar vast gehad, niet fijn! xoxo

 • Reply Karen - Dressing in Labels 16/02/15 at 14:21

  Wow Primark heeft echt veel leuke designs!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 • Reply Kiss & Make-up 16/02/15 at 15:05

  Supermooi zeg! En helemaal niet fake-uitziend.

 • Reply Dress your life. 16/02/15 at 19:03

  Oh wauw ik had echt niet op je instagram gemerkt dat ze nep waren :) Mooi!
  Naomi, x

 • Reply Jana 16/02/15 at 20:24

  Ik heb eigenlijk nog nooit valse nagels geprobeerd. Deze zien er wel mooi uit, die taupekleurige met gouden stipjes zouden echt iets voor mij zijn!

 • Reply Nathalie 17/02/15 at 12:53

  Hm ik vind ze ook leuk maar mijn nagels zijn erna altijd wel kapot :(

  • Reply Golden Mirrors & Pink Bows 17/02/15 at 13:05

   Echt oei? Als ik ze laat afweken dan is er niet echt veel mis met mijn nagels. Als ze per ongeluk afbreken, dan wel!

 • Reply Annelies 17/02/15 at 14:32

  Ik ben ook nooit echt een fan geweest van valse nagels, maar oh deze zijn ZO cute! Gaan ze er al af met warm water? Dus dan moet je opletten met lang onder de douche staan of afwassen met warm water ook? Liefs!

  • Reply Golden Mirrors & Pink Bows 17/02/15 at 14:41

   Je moet wel opletten met lang in bad zitten, denk ik. Nochtans, ik heb gisteren een halfuur in een warm bad gezeten en er is niets afgevallen.
   Als ik weet dat ik ze maar één dagje meer ga dragen, dan durf ik wel eentje opnieuw opplakken, als het er af valt. Omdat er dan nog niet echt buitenlucht aan die lijm is geweest. Het ding is als je ze lang laat liggen met die vastgekoekte lijm aan, dat dat echt onhygiënisch is…

 • Reply Natasja 17/02/15 at 15:42

  Voor zo’n mooie prijs is het zeker het proberen waard… en in dit geval staat het je ook super goed!

 • Geef een reactie