Beauty Stuff, Reviews

Review: Body & Bess Day Cream

21 augustus 2014

De laatste tijd hebben jullie hier bedroevend weinig beauty-posts kunnen vinden (mijn posts komen ook iets trager, vakantieritme geloof ik) en dat is omdat ik eigenlijk helemaal geen beauty expert ben. Ik vind het zalig om met make-up te experimenten en ik weet wel wat goed is voor mijn huid, maar pro ben ik zeker niet. Vandaar is de balans dus vooral overgeslaan naar mode. Maar wees gerust, beauty zal hier nog altijd langskomen, alleen in mindere mate en over de producten waar ik echt enthousiast over ben!

Ik ben sinds enige tijd serieus verslaafd aan mijn dagcrème van Body & Bess. Vroeger bleef ik nooit echt lang trouw aan een merk en switchte ik om de zoveel weken wel van potje/tube. Resultaat: enorm veel halflege potjes en tubes. Body & Bess is een op en top Vlaams merk en ik leerde het eigenlijk kennen doordat Mooi! (de winkel van mijn mama en tante) de producten verkoopt. Eerst testte ik alle staaltjes want Body & Bess heeft drie soorten dagcrème afhankelijk van het huidtype: ‘oily to combination’, ‘normal to dry’ en ‘very dry’. Blijkt dat ik een normaal tot droog velletje heb met een iets vettere T-zone. De middelste variant is dus perfecto! De producten zijn gemaakt op basis van frambozenpitolie en zijn ideaal voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Oh en ze ruiken ook geweldig!

SONY DSCbody & bess

De structuur van de crème is iets steviger dan je zou verwachten en hij smelt niet direct weg in je huid. Je moet dus wel even smeren. Ondanks dat heb je niet het gevoel dat je de hele dag met een masker rondloopt, wat je wel vaak hebt bij andere crèmes met dergelijke structuur. Ik gebruik de crème nu een viertal maanden en mijn huid is zichtbaar verbeterd. Zachter, levendiger, minder verstopte poriën,… ik heb een heel lijstje vol met voordelen. Ook qua prijs zit het echt wel goed, je betaalt net geen 40 euro voor een potje waar je echt wel lang mee doet. De verpakking vind ik echt mooi, past perfect in de badkamer! En er zit een spateltje bij, ook altijd handig! Naast dagcrémes hebben ze nog heel wat skincare in hun aanbod: nachtcrèmes, body lotions, handcrème, lichaam-oliën,… Je vindt de Body & Bess producten bij schoonheidssalons of in Eeklo bij Mooi!

Ooit al gehoord van Body & Bess?

Liefs,

M.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Karlien - Polished Cats 22/08/14 at 14:46

  klinkt erg goed
  de staaltjes die ik heb gekregen op de opening hebben mij trouwens echt wel aangenaam verrast :)

  Liefs
  Karlien

 • Reply Karen - Dressing in labels 22/08/14 at 18:56

  Klinkt als een goed product!

  x Karen
  http://dressinginlabels.blogspot.com

 • Reply Jutta 23/08/14 at 09:01

  Super product!
  zeker kopen!

 • Reply Patricia 23/08/14 at 15:49

  Ik gebruik de producten ook en ze zijn stuk voor stuk echt super! Ook de body lotion intensive is een zalig product. Geen vette vlekken meer op je kleding door deze super voedende lotion. Ook van de dagcreme ben ik grote favoriet, nog nooit zo’n goeie creme gehad! body & Bess is super!

 • Reply Ingrid 31/08/14 at 16:33

  Heb dit weekend enkele staaltjes gekregen en ben ze volop aan het uittesten.
  Het ruikt aangenaam en smeert goed uit. Hopelijk heb ik een nieuwe body lotion gevonden !

 • Geef een reactie