Beauty Stuff, Reviews

REVIEW | Yun Probiotherapy SKN

28 april 2017

Hey daar! Ik heb er al veel hints over laten vallen, maar vandaag vertel ik jullie eindelijk mijn bevindingen over de Yun Probiotherapy producten. En nog beter nieuws: ik geef ook een pakketje weg zodat je het thuis allemaal zelf eens kunt proberen! Yay!

Het verhaal

Laat ik beginnen bij het begin: elke mens heeft bacteriën. Nu denk je waarschijnlijk direct aan allerlei ziektes, maar dat klopt niet helemaal. Want eigenlijk hebben we een heleboel goede bacteriën. Dat zijn de bacteriën die bijvoorbeeld onze huid mooi in balans houden. Belangrijk dus! En dat is ook meteen het uitgangspunt van skincare brand Yun Probiotherapy: Yun voegt vriendelijke bacteriën toe aan de huid die schadelijke bacteriën (die huidprobleempjes veroorzaken) bestrijden. Het is een natuurlijk product dat als probiotica kan gebruikt worden in plaats van antibiotica. Het bedrijf is de eerste ter wereld die bacteriën in een crème heeft kunnen verwerken door ze te verpakken in kleine microcapsules.

Eén van mijn beste vriendinnen zit in de pharmacie en als er één ding is waarop zij hamert dan is het wel het verminderen van antibiotica. Alleen zo kunnen we een wereld die resistent wordt voor antibiotica vermijden. Bacteriën omarmen dus! Yun stapt dus af van antibiotica voor dagelijkse huidproblemen en lost dit op een natuurlijke manier op. Ze doden geen bacteriën (want hierbij worden vaak ook de goede gedood), maar voegen juist een heleboel goede toe die de slechte gaan bestrijden.

Alhoewel het best ingewikkeld klinkt, is het ook wel logisch. Ik had vrij snel een klik met hun gedachtegang en daarom besloot ik ook mee te stappen in het verhaal en hun producten te testen. Ik had geen idee hoe mijn huid ging reageren aangezien ze de laatste tijd erg gevoelig is. Ik koos dus voor het SKN gamma, speciaal ontwikkeld voor een gevoelige huid. Maar je hebt ook andere lijnen, die je kan ontdekken op de website.

Mijn mening

Toen ik de producten kreeg, was ik enorm benieuwd hoe het er ging uitzien. Het feit dat ik bacteriën aan mijn huid ging smeren, was best wel spannend! Maar de producten zien er prachtig uit. In de box zit een crème voor je gezicht, eentje voor tijdens het douchen en een body lotion voor na het douchen. Er zit ook een klein kaarsje bij. Zalig om aan te steken als je in bad zit!

De therapie duurt minstens 4 weken en bestaat uit drie stappen die je perfect in je routine kan opnemen.

SKN Wash

Wash your body with SKN Body Wash daily for a softer and smoother skin that is less prone to breakouts, dry patches and redness.

Als je body washes gewend bent met veel schuim zal je hier even aan moeten wennen. Ondertussen weten we wel al dat schuim helemaal niet nodig is en in sommige gevallen zelfs duidt op schadelijke stoffen, maar we zijn er wel aan gewend. De eerste keer was het dus voor mij wat zoeken wat ik nu al dan niet al had ingewreven. Het product heeft niet echt een sterke geur, wat ik een pluspunt vind, want dat vecht het niet met mijn parfum.

SKN Body Cream

Immediately after bathing, apply the moisturising SKN Body Cream to the damp body for a hydrating effect. The SKN Body Cream is gentle to the skin and protects your microbiome.
De crème smeert iets stugger uit dan ik gewend ben, maar na een tijdje weet je precies hoeveel je nodig hebt en gaat het precies vlotter. Het heeft opnieuw niet echt een opvallende geur.

SKN Face Cream

Use SKN Face Cream to hydrate your face. The daily moisturiser is developed especially for the needs of the delicate facial skin. Make sure your face is clean before you apply the cream.

Dit was het product dat ik het meeste gebruikte, zowel ’s morgens als ’s avonds na mijn reiniging. Je hebt niet echt veel nodig voor je hele gezicht en het product smeert goed uit. Hier alweer niet echt een opvallende geur.

Resultaat na 4 weken

Ik ben begonnen met het testen van deze producten op skivakantie, toen mijn huid echt door één van zijn zwaarste crisissen ging. Direct een zware test dus! De eerste tekenen van verbetering zag ik op mijn borst en benen. Kleine onzuiverheden verdwenen en maakten plaats voor een gladdere huid. Maar de grootste verbetering vond plaats op mijn gezicht. Op mijn voorhoofd had ik namelijk last van een soort van wratjes, die enkel met cortisone crèmes of wegvriezen konden behandeld worden. En dan nog was het resultaat niet geweldig. Ik had er dus al vrede mee genomen dat je ze altijd wel een beetje zou zien. Maar wonder boven wonder, geeft de crème van Yun wél resultaat. De plekjes zijn nog niet weg, maar fel verminderd. Hoera!

Over het algemeen kan ik zeggen dat mijn huid lang nog niet perfect is, maar dat ze wel meer in balans is. Ik heb minder out breaks en mijn huid voelt gezonder (minder trekkerig) aan. Enkel tijdens mijn regels is mijn huid nog compleet in de war, maar ik hoop dat dat op termijn ook verbetert.

Win een Yun Probiotherapy behandeling! 

Als je je door al die tekst hebt geworsteld (proficiat) en je hebt iets van ‘hé da’s wel iets voor mij‘, doe dan snel mee met deze giveaway! Samen met Yun Probiotherapy mag ik een therapie weggeven.

Wat moet je doen? Log in bij onderstaande Rafflecopter en volg de stappen. Als je hier al eens hebt deelgenomen aan een wedstrijd, zal je waarschijnlijk al ingelogd zijn. Al je gegevens worden vertrouwelijk behandeld en de winnaar wordt persoonlijk door mij op de hoogte gebracht. Veel succes!
a Rafflecopter giveaway

 

Laat me zeker weten, is dit iets voor jullie?

Liefs,

M.

 

Deze post is een samenwerking met Yun Probiotherapy. Ik sta voor de volle 100% achter dit bedrijf en hun producten waardoor mijn eerlijke mening ook gegarandeerd is. 

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Vlijtig Liesje 28/04/17 at 12:44

  Ik heb best een gevoelige huid, en kan niet zo maar alles er op smeren. Dit lijkt me een goed product als ik je review zo lees. Leuk dat je er een winactie van hebt gemaakt!

 • Reply Dewi 28/04/17 at 13:52

  Ziet er mooi uit! Klinkt apart! Belangrijk vind ik dat het neutraal van geur is. En niet plakkerig voelt op je lijf

 • Reply Joandi Loes Tholen 28/04/17 at 14:14

  Ik heb echt allergieën voor vanalles en nog wat maar meestal als het een probiotica is kan ik het wel uittesten. Het ziet er ook erg mooi uit. En dat er geen geurtjes in zitten vind ik erg fijn. Daar krijg ik namelijk heel erge hoofdpijn van.

 • Reply saacdl 28/04/17 at 17:17

  Pfoeeh, ik wist dat helemaal niet joh van die antibiotica in cremes en producten! Ik heb meegedaan met je winactie, lijkt me echt heel erg gaaf. Een beetje voor mezelf natuurlijk ;) Maar eigenlijk vooral voor mijn vriend, die dus echt een heel erg gevoelige huid heeft en daar allemaal problemen mee ervaart. We gaan duimen!

 • Reply Marguerita 28/04/17 at 17:23

  Dat klinkt wel even spannend , maar idd op zich logisch om gede bacterien te gebruiken. Wat fijn dat het je zo goed bevallen is en dat je direct verbetering hebt ervaren.

 • Reply Liesbeth 28/04/17 at 20:30

  Zeker benieuwd naar deze producten! Hier een onrustige huid door wat acne en sommige vettige en droge plekjes. Meer balans is zeer welkom

 • Reply mamasliefste 29/04/17 at 07:58

  Klinkt als een erg goed product! Ik doe mee aan je winactie, want ik zou het zelf nu ook wel eens willen proberen

 • Reply Amy 29/04/17 at 10:37

  Klinkt erg goed! Zelf heb ik ook een enorm onrustige huid die nogal snel in balans is dus ik ga er zeker eens naar kijken.

 • Reply Laura 29/04/17 at 16:37

  Wauw dit lijken mij prachtige producten zeg! En ook fijn dat de geur niet overweldigend is!

 • Reply Karlien Vermeersch 30/04/17 at 19:44

  leuk artikel! ik heb ook een super gevoelige huid, vooral last van roodheid dus deze klinkt echt wel goed!
  Ik doe alvast mee dus

  liefs
  Karlien

 • Reply Anita te Gussinklo 09/05/17 at 10:19

  Klinkt heel veelbelovend, dit merk.

 • Geef een reactie