Fashion, Inspired By

TREND | The Zikini!

7 januari 2014

Terwijl ik langzaamaan meer en meer stress krijg voor mijn eerste examen op vrijdag, kon ik na het lezen van het persbericht over de Zikini niet anders dan even mijn ogen dichtdoen en dromen over de zomer, over cocktails en over lang buiten blijven zitten om de sterren te tellen.

IMG_4445

Wat is nu de Zikini? De naam is een samentrekking tussen een zipper en een bikini. Nu heb je waarschijnlijk al direct het concept door, het is een badpak die je kan openritsen tot een bikini! Twee-in-één noem ik dat! De slogan ‘It will suit you anyway’, duidt op het feit dat de Zikini aangepast kan worden aan de precieze lichaamsomtrek door de touwtjes aan de zijkant. Normaal gezien ben ik niet zo voor opvallende ritsen, maar als ik de foto’s bekijk, vind ik het er al goed uitzien! Dit is uiteraard nog een prototype en er is nog wat werk aan, maar ik kan al niet wachten om meer modellen en kleuren te zien verschijnen!

IMG_4641

Sarah, de bedenkster van het concept en eveneens een klasgenoot van mij, stapte vorig jaar naar Phax met haar prototype en gelukkig voor haar was het bedrijf super enthousiast! Ja ja er zitten interessante mensen in mijn richting, met veel durf en ondernemersdrang, wat je natuurlijk alleen maar kan aanmoedigen! Nu duim ik samen met haar dat het concept zal aanslaan en ze haar droom verder kan zetten!

IMG_4656IMG_4599

Ook belangrijk is natuurlijk dat de Zikini betaalbaar zal zijn, vanaf februari te verkrijgen is, maar al kan gepre-ordered worden op de website van Zikini!  Ga dus zeker eens een kijkje nemen!

Vinden jullie het een leuk concept? En zien jullie jezelf al rondlopen met een Zikini? Laat het me weten in de comments hieronder!

Liefs,
M.

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Charlotte 07/01/14 at 12:44

  Hmm… toch echt niet mijn ding.
  Geef mij maar de normale bikini!

 • Reply Natasja 07/01/14 at 15:03

  Leuk concept en zo als bikini ziet het er wel leuk uit met een halve rits, maar ik zou het zelf niet zo snel dragen. In ieder geval veel succes voor Sarah!

 • Reply Charlotte 07/01/14 at 15:41

  Concept is…origineel, de uitvoering, I don’t know. Als bikini vind ik hem wel mooi maar als badpak is het geheel wat rommelig!

  • Reply Sarah 07/01/14 at 18:34

   Hey Charlotte,

   Ik snap je commentaar omdat de zikini net iets te groot uitviel voor het model en we er nog maar eentje hebben in België momenteel. Verder heb ik er nog enorm veel variaties op getekend in totaal andere stijlen. Hopelijk kan ik ze binnenkort in productie brengen.
   De zikini is ontstaan uit het idee om de buik te kunnen bedekken maar toch goed te kunnen bruinen zonder al te veel bedekking (praktisch voor mensen die wat meer complexen hebben over hun lichaam.) Dit doel kan dus nog altijd vervuld worden maar we hebben ons gefocust op iets hip en sportief als eerste zikini. Mensen kopen toch vooral iets omdat ze het mooi vinden.
   Eerst examens & dan werk ik eraan ;) Ik kijk al uit naar de zomer!
   Ik kan zeker veel leren uit opmerkingen van anderen :)

   Vele groetjes & bekijk zeker ook de andere collecties op mijn site,

   Sarah

 • Reply Mademoiselle Sophistique 07/01/14 at 18:29

  haha wat grappig :D

 • Reply Beautytalk 07/01/14 at 19:50

  Dit is iets raar, hoor! Alles behalve sexy.. ik weet niet of dit een trend zal worden. Ik sta er niet voor te springen :)
  Eefje

  • Reply Golden Mirrors & Pink Bows 07/01/14 at 20:34

   Ik vind persoonlijk het idee erg leuk. Blauw & groen zijn nu ook niet mijn meest favo combi, maar met een leuk printje zie ik het wel zitten :)

 • Reply Amélie 08/01/14 at 14:26

  ieeeeeeeuw :p nooit van mijn leven!

 • Reply Inez 08/01/14 at 19:31

  Ik vind het wel een leuk idee. Ik zou nu niet meteen terwijl ik lig te zonnen mijn badpak gaan openritsen naar een bikini of omgekeerd, maar het lijkt me wel handig dat je twee opties heb in één kledingstuk :)

 • Reply Fay 12/02/14 at 21:34

  Ideaal voor school ! Kijk er zo naar uit, heb badpak nodig maar nadien ligt het maar in de kast en nu kan ik het toch nog dragen als bikini in de zomer

 • Geef een reactie