Europe, Travel

TRAVEL 5 things about skiing

24 januari 2018

Iedereen die mijn Instagram heeft gevolgd, heeft waarschijnlijk mijn belachelijk schone uitzichten van Oostenrijk gezien. Ik kon het ook gewoon niet niet delen. Alleszins, ik had ook enorm veel zin om jullie er alles uitgebreid over te vertellen, maar een hacker strooide even wat roet in het eten. Yes, mijn blog was officieel gehackt. Drama, wenen, beseffen dat ik toch maar eens een back-up had moeten nemen, … En toen gelukkig een bevriende computerspecialist die me even kwam redden. Halleluja! Hoe dan ook, we zijn er nog niet zeker van dat het gevaar is geweken, maar we houden het in de gaten. En ik heb heel wat maatregelen qua veiligheid moeten nemen. Long story short: hackers zijn geïnteresseerd in mijn blog (ik stel me hier vragen bij) en als blogger had ik beter ITC gestudeerd. #wronglifechoices.

Maar goed, back to business! Vandaag heb ik het over de 5 dingen die je moet weten alvorens je op skivakantie vertrekt. Zoals je misschien weet (of niet) was mijn allereerste skivakantie slechts een jaar geleden en was ik er van overtuigd dat ik het zou haten. Nu, drie skivakanties later, vraag ik me af hoe ik het ooit heb kunnen missen. Zelfs al heb ik bij deze editie mijn hand verstuikt op dag 1, ze konden me niet van de piste houden. Ben jij ook aan’t twijfelen over die allereerste ski-vakantie of heb je zin om enkele zeer herkenbare skifeitjes te lezen? Hier gaan we!

 

 1. Het allermooiste moment van je ski-vakantieZelfs al ben je nog nooit in Oostenrijk geweest in de winter (wij gaan altijd in Oostenrijk skiën), je weet gewoon dat de schattige dorpjes met een laagje sneeuw zo je hart stelen.  En ja je weet ook dat de eerste keer dat je vlot naar beneden geraakt zonder vallen, ook een overwinningsgevoel zal oproepen, maar niets, nee NIETS kan opboksen tegen het gevoel wanneer je op het einde van de dag eindelijk uit je skibotten mag en in je comfortabele moonboots kan sliden. Ik noem het elke dag het allermooiste en meest verlossende moment.
  Geloof me, die dingen, hoe veilig en beschermend ze ook mogen zijn, kwellen je tot in het diepste van je binnenste.
 2. Warm warm warmMijn koffer was de eerste keer gevuld met de allerdikste truien, sjaals, mutsen, leggings uit wol… Ik was allesbehalve voorbereid op een sauna van een hotel. Buiten vriest het dat het kraakt en binnen staat de thermostaat op het allerhoogste standje. Ik had dus beter mijn t-shirts en kleedjes meegebracht op ’s avonds aan tafel aan te schuiven. En overdag trek je die warme trui met pailletten echt niet aan om op de latten te staan. Thermisch ondergoed daarentegen houdt je opnieuw geweldig lekker warm. Oh en van die kleine kussentjes die je kan breken en dan super warm worden. Aanrader!
 3. Duits was nog nooit zo gemakkelijk‘Ein Choco mit Rhum’, ‘Ein Kleines Spaghetti’, Danke Schön, Ich bin OK, Ich spreche nicht so gut Deutch, aber Ich verstehe das sehr Gut… Ook après-ski liedjes meezingen gaat super vlotjes. Mijn lerares Duits zou belachelijk trots zijn op het Duits dat ik bovenhaal tijdens skivakantie. Op de één of andere manier maak ik ook altijd makkelijk vrienden in Die Stübe. Dan gaat het van ‘Oh, bist du Niederlandisch?’ ‘Ja, von Belgien!’ ‘Ah, Belgien! Bier!’ ‘haha, ja ja’. Enzoverderenzovoort. Met wat geluk kan je deze super interessante gesprekken voeren met een stralend zonnetje en een prachtig sneeuwlandschap rondom jou. Dat zijn van die prachtige momenten.
 4. Je doet niet aan kleine portiesSkiën staat in Oostenrijk gelijk aan eten voor 5 man. Zelfs met een kleine spaghetti of kleine Wiener Schnitzel kom ik waarschijnlijk een paar dagen toe. Belangrijke tip als je net zoals mij geen Oostenrijkse eetlust hebt, zeg bij alles wat je zegt ‘kleines’ er voor. Anders krijg je waarschijnlijk drie liter cola en een Käse Spatzl waar een gezin van 10 kinderen van kan mee genieten. Ik overdrijf zelfs niet.
 5. Skiën, relax, slapen –> repeat x het aantal dagenAlhoewel skiën op zich best wel intensief is, zeker als je het helemaal niet zo goed kan als ik (parallel gaat nog niet zo geweldig en snelheid vergeten nemen voor rechte stukken zorgen voor een verbranding van een miljoen extra calorieën), is het de enige vakantie waar ik aan mijn 8u slaap kom. Zelfs met après-ski erbij, ga je er gewoon op tijd slapen. Sinds ik een bepaalde leeftijd heb bereikt, vind ik dit echt het allerzaligste ooit. Ik kan zelfs eindelijk eens al mijn boeken uitlezen! En dan is er nog de welness (belangrijk voor ons) waar je even alles kunt vergeten. Ah juist ja, klein detail, in Oostenrijk ben je best niet te preuts, want badkledij is verboden in de welness daar. Je krijgt uiteraard wel een handdoek en badjas. Al heb ik gemerkt dat de meeste mensen dat daar compleet overbodig vinden. Tja.

Et voila, deze zat dus al even in mijn hoofd! :) Binnenkort laat ik ook nog een aantal prachtige foto’s die ik daar maakte op jullie los! :)

Liefs,

M.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply margotsrugzak 24/01/18 at 20:33

  Leuke blogpost! Ik krijg nu ook wel zin om Oostenrijk te gaan ontdekken!

 • Geef een reactie